tiistai 18. maaliskuuta 2014

Peitto koivulle

Aiemmassa postauksessani olin kertonut suunnittelevani virkata Novitan Jengasta torkkupeitoksi. Sain sen valmiiksi vajaa viikossa, päättelytkin sujuivat nopeasti. Olin pelännyt, että en jaksaisi yksitokkoista virkkaamista kovin pitkään.
Näyttää ihan koivulta!

Torkkupeitto
Ohje: Novitan ohje (itse käytin virkkukoukkua kokoa 8)
Lanka: Novitan Jenga lanka

Jengan virkkaaminen melkein lopahti alkuun, kun virkkauksesta ei alkuksi tullut hyvää jälkeä. En tajunnut miksi ja olin menettää hermoni. Muutaman päivän jälkeen uusi yritys ja pienemmällä virkkukoukulla niin alkoi sujua paremmin ja ensimmäiset rivit virkattu. Viikon jälkeen viimeiset kerät menivät hujauksessa ja yllätyin kun tajusin, että viimeinen kerros oli menossa. Mitat ovat oikeasti ohjeen mukaan 100x180cm mutta vaikka virkkasin pienemmällä koukulla mitat ovat noin 120x190cm. Aloitin peiton jälkeen Ullan ohjeella Aapeli-sukat.Neuloin toinen sukista valmiiksi eilen. Sain ystäväni suostumaan jalkamalliksi sukalle kuvaa varten. Kiitos ystävälleni! Lankana Vesa-suomalainen sukkalankaa. Sukkaa on helppoa neuloa, palmikot ovat yksinkertaisia. Yllätyin miten sukan palmikot vetävät sukan pelkäksi möyköksi, mutta jalassa se näyttää kauniimmalta. Langan värin suhteen olen siltä mieltä, ettei arkinen harmaa sopisi palmikkomallien kanssa. Millaisia värejä/sävyjä sopisi parhaiten palmikkomallin kanssa yhteen?

Pidän sukkien neulomisesta ja minulla on iso lankavarasto, joten olin ajatellut osallistua johonkin hyväntekeväisyyteen, jossa neulotaan sukkia tai muutakin jos kuulostaa kiinnostavalta.

Löysin tällaisen linkin Martat-sivulta ja ajattelin osallistua siihen kun on hyvää aikaa neuloa muutamia sukkia mukaan. Olen kiinnostunut erilaisista neulontatapahtumien seuraamisesta ja joskus olisi kivaa osallistua. Tähän menneessä en ehtinyt ottaa osaa minkäälaista haasteihin ja tempauksiin, missasin jatkuvasti niitä. :D Vinkkejä mistä kannattaisi seurata näitä tempauksia? Osallistutteko millaisiin neulontatempauksiin ja mihin kannattaisi osallistua ja mihin ei?

4 kommenttia:

 1. Peittosi on kaunis; ihan koivulta näyttää tosiaan.
  Tein vuosi sitten sytomyssyjä Päijät-Hämeen keskussairaalaan
  . Eilen aloitin villakapalon neulomisen Afganistanin vauvoille. Sain haasteen Fb-kamultani.
  Olen tehnyt myös arpajaisvoittoja kehitysvammaisten arpajaisiin (sukkia, pannulappuja..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, en ensin huomannut, että näyttää koivulta mutta jälkeenpäin huomasin. :D Erilaisten kampanjoihin osallistuminen taitaa riippua miten saa tiedon ja ehkä osaltaan myös aktiivinen etsiminen auttaisi.

   Poista
 2. http://www.nettiet.fi/mediabank/document/24080.pdf
  ^^
  tuossa olis krokotiilivirkkauksen ohje :) aattelin tulla tänne laittaan et varmasti näkyy. :)
  T: anni blogista: http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia linkistä! :D pitääkin sitten etsiä sopiva lankaa siihen..

   Poista